CosmoQueen Stories | Van lokale vaardigheden naar trendy producten

CosmoQueen Stories | Van lokale vaardigheden naar trendy producten

Hoe het begon

Het verhaal van de stichting CosmoQueen start in 2004. “Soms ben je ook op zoek naar voedsel voor je ziel”, aldus Astrid Ras, een van de oprichters van de stichting. Deze zoektocht begon in Jordanië waar een inventarisatie tour startte naar projecten, lokale vaardigheden, materialen en partners.
De CosmoQueen Foundation oprichters met Koningin Noor van Jordanië
In 2005 start CosmoQueen een samenwerking met Al Nuzha Society. in Jordanië. Door producten in Jordanië te maken met regionale materialen (kamelenwol) en traditioneel borduurwerk, creëert CosmoQueen lokaal werk. En dat is nu precies waar het om gaat: Het creëren van werk en het doneren van gereedschappen en opleidingen. De Stichting CosmoQueen Foundation werd in 2005 officieel opgericht door Astrid Ras en Katja ten Dam-Flik. Het design van alle producten is in de vaardige handen van Astrid zelf. Dit design sluit aan bij de Europese smaak en garandeert zo een continue stroom van verkoop om alle projecten te blijven ondersteunen. De huidige productlijn bestaat uit prachtige shawls, tassen en zijden producten.
Dankzij het starterskapitaal van verschillende Founding Partners werd het mogelijk om de stichting vorm te geven. Koningin Noor en later Koningin Rania van Jordanië waren zeer betrokken bij verschillende projecten. Zo ontstond ook een andere samenwerking met de Jordan River Foundation waar Koningin Rania nog steeds zeer actief is.

Werkcreatie project CHA - CosmoQueen foundation Silk Bag

Uitbreiding Projecten in Cambodja

Na het opstarten van projecten in het land Jordanië met hulp van geweldige vrouwen als Koningin Noor en Koningin Rania, werd er een inventarisatie tour naar Cambodja opgestart. Daar werd een samenwerking aangegaan met NCDP (National Centre of Disabled People), zij helpen landmijnenslachtoffers, en CHA (Cambodian Handicraft Association), die daarnaast ook polioslachtoffers ondersteunen. In opdracht van CosmoQueen maken zij zijden shawls met hun lokale kennis en vaardigheden. In Cambodja loopt ook een samenwerking met Stichting Friends, zij helpen o.a. alleenstaande moeders door hen betaald werk te verschaffen. De CosmoQueen cadeauverpakkingen worden bij Friends gemaakt van gerecyclede kranten om ook bij te dragen aan een duurzame wereld. Dit project heet ‘The Mothers-Caretakers’.
 

CosmoQueen Foundation Award - Katja Schuurman

De CosmoQueen Regatta

Om meer bekendheid te genereren was in 2006 de CosmoQueen Regatta gestart om op andere manieren geld op te halen. Dit is een fundraising event dat sindsdien jaarlijks wordt georganiseerd bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil & Roeivereniging in Muiden. Altijd een groot succes waar jaarlijks een CosmoQueen ambassadeur de CosmoQueen award krijgt uitgereikt. Zo ontvingen Annemarie van Gaal, Angela Groothuizen, Katja Schuurman, Natasja Froger, Froukje de Both, Anita Witzier, Paulien Huizinga, Caroline de Bruijn, Karin Bloemen en Marjolein de Jong de award voor hun inzet bij meerdere goede doelen.

CosmoQueen Foundation - Meet the Queens

Economische zelfstandigheid

Samen sterk dus! Hulp komt in vele gedaanten, of het nu een donatie is voor een weefgetouw, garens aan vrouwen op het platteland of het geven van weef- en naaiopdrachten aan bijvoorbeeld de Cambodian Handicraft Association, kansarme vrouwen en mannen economische zelfstandigheid bieden, daar gaat het ons om!
 

Samenvatting

De Stichting CosmoQueen Foundation werd in 2005 officieel opgericht door Astrid Ras en Katja ten Dam-Flik. De huidige productlijn bestaat uit exclusieve shawls, tassen en zijden producten. In 2005 start CosmoQueen een samenwerking met Al Nuzha Society in Jordanië. Later volgden er ook projecten in Cambodja. Door producten in Jordanië en Cambodja te laten maken met regionale materialen (kamelenwol en zijde) en traditioneel borduurwerk, creëert CosmoQueen lokaal werk. En dat is nu precies waar het om gaat. Het doneren van werk, gereedschappen en opleidingen. Het design van alle producten is in de vaardige handen van Astrid zelf. Dit design sluit aan bij de Europese smaak en garandeert zo een continue stroom van verkoop om alle projecten in de lucht te houden. Kansarme vrouwen en mannen economische zelfstandigheid bieden, daar gaat het ons om!
CosmoQueen Foundation handgemaakte symbolische sjaals

CosmoQueen Gifts | Onze symbolische cadeaus

Een met zorg uitgezocht cadeau met symbolische betekenis is vaak waardevoller dan een standaard geschenk. Op onze site beschrijven we per product welke impact jij kan maken met een aankoop.
CosmoQueen Stories | Van lokale vaardigheden naar trendy producten

CosmoQueen Stories | Van lokale vaardigheden naar trendy producten

Het verhaal van de stichting CosmoQueen van oprichting, impact tot haar award.
CosmoQueen Gifts | handgemaakte producten met een verhaal

CosmoQueen Gifts | handgemaakte producten met een verhaal

Ondersteun jij het creëren van werk en het verwezenlijken van opleidingen. Koop onze handgemaakte producten.