Meet the Queens

Met de opbrengst van de verkoop van onze producten kan CosmoQueen vrouwen en mannen helpen aan economische en sociale zelfstandigheid. Ontmoet een paar van onze krachtige vrouwen waar we trots op zijn:

 

Kholod - Al Nuzha, Jordanië

  CosmoQueen Foundation - Werkproject Jordanie | workcreation jordan

“Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij de Al Nuzha Women Society werkplaats waar CosmoQueen mee samen werkt. Hier maak en borduur ik CosmoQueen shawls en de kamelen wollen geschenkzakjes.”

 

Dit is Madame Kholod uit Jordanië. Ze is vijftig jaar oud en woont samen met haar moeder. “Door de opdrachten van CosmoQueen kan ik mooie en kwalitatief goede producten maken. Ook hebben ze me geholpen aan materialen en apparatuur, zoals een kopieermachine, strijkijzers, naaimachines en donaties voor de huur van onze werkplaats.” Doordat Kholod deze shawls maakt kan ze zichzelf en haar familie onderhouden, wat haar voorheen niet lukte. De afgelopen jaren heeft Kholod de mogelijkheid gekregen om zich, naast de productontwikkeling voor CosmoQueen, te focussen op haar eigen designs. “Door een marktonderzoek die een lokale sales vrouw namens CosmoQueen heeft uitgevoerd, weet ik nu precies welke lokale producten op welke locaties in Jordanië het beste verkocht kunnen worden.” Op deze manier wordt de afhankelijkheid van de opdrachten van CosmoQueen in de toekomst verlaagd en de zelfstandigheid van de vrouwen verhoogd.

 

Arun - Poipet, Paoy Paet district Cambodja

 CosmoQueen foundation - werkcreatie cambodja - workcreation cambodia 

“Met de trapnaaimachine die ik heb gekregen van CosmoQueen kan ik werken vanuit huis en zo ook meteen mijn kinderen onderhouden.”

 

Dit is Arun uit Poipet, Cambodja. Een omgeving waar de omstandigheden niet altijd even goed zijn. “Met de trapnaaimachine die ik van CosmoQueen heb gekregen kan ik ook doorwerken als de stroom weer eens uitvalt. De extraatjes zoals een luchtkussen om op te zitten en lampjes om bij te kunnen werken, zorgen ervoor dat ik veel minder last heb van mijn spieren en ogen”. De man en vrouw naast Arun op de foto zijn haar docenten die haar hebben geleerd hoe ze met de trapnaaimachine kan werken. Ook zie je haar zoon op de foto staan, die er nu de vruchten van plukt dat zijn moeder het gezin kan onderhouden en tegelijkertijd aandacht kan blijven geven aan haar kinderen die rondom het huis spelen.

 

Salma - Al Nuzha, Jordanië

 CosmoQueen foundation - werkcreatie Jordanie - workcreation Jordan

“Door het gegenereerde werk kan ik mijn broers en zussen ondersteunen. Ik ben er trots op dat ik dit zelfstandig kan doen.”

 

Dit is Madame Salma uit Jordanië. Ze is 53 jaar oud, ongehuwd en heeft geen vader en moeder meer. Wel heeft ze nog zeven broers en zussen, waarvan één broertje een handicap heeft. “Ik werk sinds 2005 op de Al Nuzha Woman Society werkplaats, waar ik CosmoQueen shawls en de kamelen wollen geschenkzakjes maak. Ik heb daar precies geleerd hoe ik op basis van de CosmoQueen designs de shawls kan maken. Ik ben blij dat ik hiervoor mijn traditionele vaardigheden kan inzetten en ook met de lokale vrouwen kan samenwerken.” Aan de Al Nuzha Woman Society zijn door CosmoQueen materialen en apparatuur gedoneerd, zoals een kopieermachine, strijkijzers en naaimachines. Op deze manier kan de werkplaats bestaan en kunnen de vrouwen de opdrachten van CosmoQueen maken. Salma heeft de hulp hard nodig om de kosten te kunnen betalen voor haar familie.

 

Chorm Tor - Khna Thom, Cambodja

 Meet the Queen Chorm Tor CosmoQueen Foundation vrouwen emancipatie

“Nu ik vanuit huis kan werken, is het me gelukt economisch zelfstandig te worden en kan ik de traditie van het weven in mijn dorp voortzetten.”

 

Chorm Tor is 76 en nog steeds een talentvolle weefster. Ze woont in het dorp Khna Thom buiten Phnom Penh op het platteland. “Het is lastig om hier een bestaan op te bouwen. Van CosmoQueen heb ik een weefgetouw en zijden garens gekregen waardoor ik nu zelfstandig kan leven.” De kunst van het weven heeft ze van jongs af aan geleerd en door CosmoQueen kan ze haar talent benutten. CosmoQueen geeft haar opdrachten en daarnaast weeft ze ook voor zichzelf. Deze stoffen kan ze soms verkopen op de lokale markt om extra geld te verdienen. Voorheen had ze geen inkomen en nu zit ze in een positie dat ze in de basisbehoeften van haarzelf en haar familie kan voorzien.