Onze Vrijwilligers

Word jij onze vrijwilliger?

CosmoQueen wordt gedreven door vrijwilligers, die de motor vormen van de stichting. Daarom is CosmoQueen altijd opzoek naar gedreven en zelfstandige mensen die hun vaardigheden belangeloos willen inzetten om CosmoQueen's doelen te behalen.
 Wat je bijvoorbeeld kan doen:
  • Interesseer jouw netwerk voor het (ver)kopen van CosmoQueen producten of ontwikkel je eigen CosmoQueen shawl of tas als bijvoorbeeld een relatiegeschenk (vanaf 75 stuks)
  • Ondersteun bij de zoektocht naar sponsoren en/of deelnemers voor bijvoorbeeld onze jaarlijkse Regatta of benodigde transport vluchten
  • Help ons om onze naamsbekendheid te vergroten door blogs of persberichten te schrijven
  • Ondersteun ons bij de organisatie van een event
  • Initieer kortlopende acties
Wil jij jouw tijd, kwaliteiten en netwerk inzetten? Meld je dan nu aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar info@cosmoqueen.nl

 

CosmoQueen bestuur

Astrid Ras Bestuurslid CosmoQueen Foundation  

Astrid Ras | Voorzitter

In 2005 heeft zij CosmoQueen Foundation medeopgericht, omdat ze de passie heeft om kansen te creëren voor vrouwen die het nodig hebben. Ze wilde haar ervaringen uit haar eigen designbureau Ras Design zoals het ontwikkelen van grote en kleine modecollectie hierbij inzetten. Zij is de creatieve duizendpoot van de stichting en ontwerpt en ontwikkelt onze CosmoQueen producten. De samenwerking met de kansarme vrouwen in Jordanië en Cambodja en de begeleiding van de opleidingsprojecten in Indonesië geven haar veel energie en voldoening. Vooral het wederzijds inzetten van talenten inspireert haar en komt door het werk van CosmoQueen goed terecht.

  

Robey de Jong Bestuurslid CosmoQueen Foundation  

Robey de Jong | Vice-Voorzitter

Door te zijn opgegroeid met ouders die zich inzetten voor een goed doel werd dit van nature een waarde en doelstelling die zij is gaan uitdragen. Ze zet haar werkervaring in om de stichting te moderniseren op digitaal en strategisch vlak. Ze heeft de drive om zich in te zetten voor gendergelijkheid en ziet dat in opkomende landen vrouwen een springplank nodig hebben om hun unieke talenten te laten zien. Binnen haar werkomgeving ziet ze hoe belangrijk het is dat vrouwen participeren in een voornamelijk door mannen gedomineerde data & analytics wereld. Vrouwen zijn onmisbaar bij het bouwen van een duurzame en veilige wereld.

 

Micha Glaser Bestuurslid CosmoQueen Foundation  

Micha Glaser | Penningmeester

Als je niet kunt delen kun je niet vermenigvuldigen is zijn motto om goed te doen in het leven. Dat kan in het klein in je eigen omgeving met directe impact. Maar ook verder weg is het van belang om bij te dragen aan de ontwikkeling van kansarme vrouwen en mannen door hen financieel sterker te maken. CosmoQueen is bij uitstek het doel om deze impact in verschillende landen te maken. Met een sterke financiële en bestuurlijke achtergrond draagt hij graag bij om CosmoQueen verder te laten groeien.

 

Willemien Botermans Bestuurslid CosmoQueen Foundation

 

Willemien Botermans | PR & Communicatie

Het unieke talent en de inzet van vrouwen zijn vaak het doeltreffendste instrument voor het bouwen aan een duurzame, veilige wereld met welvaart en kansen voor iedereen. Een inzicht wat al jaren de reden is voor haar vrijwilligerswerk bij CosmoQueen. De rechtstreekse bijdrage aan het economisch sterk maken van CosmoQueen’s vrouwen past bij haar energieke en resultaatgerichte houding. Bovendien heeft zij een grote voorliefde voor mooie handgemaakte producten. Met haar ervaring op het gebied van sales & communicatie, relatiebeheer en innovatie, hoopt zij te kunnen bijdragen aan kleine stappen naar een beter bestaan voor duizenden families.

 

Maxime Lubbers Bestuurslid CosmoQueen Foundation  

Maxime Lubbers | Secretaris & Impact Strategie

Ongelijkheid is iets waar Maxime niet tegen kan. En, als je ergens last van hebt moet je er iets aan doen is haar motto. Met een ambitieuze moeder als voorbeeld heeft Maxime nooit getwijfeld aan het belang van doelen stellen, hard werken en streven naar financiële onafhankelijkheid. Dit gunt zij andere vrouwen ook, zeker wanneer zij in mindere omstandigheden zijn opgegroeid. Middels eigen ervaring weet ze dat haar skills en expertise goed van pas komen om mensen te helpen. Ze zet graag haar kennis op het gebied van impact strategie en technologie in om CosmoQueen te helpen haar positieve impact te vergroten. 

 

 Bestuurslid Cosmoqueen - Rik Helsloot  

Rik Helsloot | Online Sales

Rik heeft vanuit huis uit het belang van jezelf inzetten voor anderen meegekregen, doordat zijn ouders beiden in ontwikkelingslanden hebben gewerkt. Toen Rik zelf in het buitenland woonde, heeft hij met eigen ogen gezien hoe ongelijkheid er uit ziet. Dat betekent natuurlijk niet dat hij ooit echt zal begrijpen hoe de mensen dit zelf ervaren, maar hij vindt wel dat hij zijn steentje kan bijdragen om hier wat aan te doen. Daarom zet Rik zich in voor CosmoQueen. Hij zet graag zijn kennis van technologie en analytics en zijn drive in om mensen in ontwikkelingslanden aan een eerlijk loon en een kans op een betere toekomst te helpen.

 

CosmoQueen Online Marketeers

CosmoQueen online marketeer Wedstrijd  

Lotte van Breda | Online Marketeer 

Lotte weet dat ze als jonge vrouw bevoorrecht is om een opleiding te mogen volgen, maar dat dit niet vanzelfsprekend is voor iedereen op de wereld. Als Online Marketeer bij Webstrijd helpt Lotte bedrijven te groeien door de inzet van online marketing advertenties via verschillende kanalen. Het geeft haar een enorme drive om haar kennis en kunde in te mogen zetten voor zo'n goede stichting als CosmoQueen en draagt hier dan ook graag haar steentje aan bij. Met enthousiasme helpt ze de stichting om middels online marketing campagnes en strategieën hun belangrijkste doel te behalen: kansarme vrouwen en mannen economische zelfstandigheid bieden. 

 

CosmoQueen online marketeer Wedstrijd  

Iselle van Ginkel | Online Marketeer

Iselle heeft samen met Lisa in 2020 de kans gekregen een eigen online marketing bureau te starten, genaamd WEBSTRIJD. Iselle wil graag deze kennis delen met CosmoQueen want op deze manier kan zij een steentje bijdragen aan het creëren van kansen voor andere vrouwen. Iselle beheert en optimaliseert de online marketing campagnes om CosmoQueen onder de aandacht te brengen onder de juiste doelgroep. 

  

Cosmoqueen Online Marketeer Wedstrijd  

Lisa Vonk | Online Marketeer

Met haar werk bij WEBSTRIJD zet Lisa zich dagelijks in om kleine ondernemers (met minder beschikbaar budget) net zoveel kans te geven op groei als grotere ondernemingen. Ze zet zich dan ook graag belangeloos in voor CosmoQueen, waarbij ook wordt gestreefd naar kansen voor wie het nodig hebben. Ze helpt met het verspreiden van de CosmoQueen boodschap via Google en social media, zodat er zoveel mogelijk wordt verkocht en zoveel mogelijk kansarmen aan werk en educatie geholpen kunnen worden.

 

Bovenstaande bestuurders of de vrijwilligers van CosmoQueen Foundation ontvangen geen vergoeding voor de gemaakte onkosten en hebben geen recht op vacatiegeld.