CosmoQueen Gifts | handgemaakte producten met een verhaal

CosmoQueen Gifts | handgemaakte producten met een verhaal

Reflectie Pondakasi, Indonesië

Het is alweer november, het jaareinde komt in zicht en daarmee ook de feestdagen. Altijd een mooi moment om te reflecteren en een goed moment om te laten zien wat wij doen met jullie steun. Een mooi voorbeeld zijn de vrouwen in Pondakasi, Indonesië. Voor 500 euro kunnen wij een vrouw die daar in een sloppenwijk of rond een vuilnisbelt woont, een kans geven.
 
 

In een jaar tijd wordt ze opgeleid als naaister of coupeuse en komt haar economische en sociale zelfstandigheid een stap dichterbij, wat wij zo belangrijk vinden. Wij voorzien haar van alle benodigde materialen in de vorm van een starterskit, met schaar, liniaal, papier etc. Op lesdagen is er voor haar vervoer geregeld (van en naar huis) en ook de maaltijden worden verzorgd. Het certificaat dat ze uiteindelijk behaalt, is haar sleutel tot onafhankelijkheid.

 

Sympathieke handgemaakte cadeaus

Hoe kunnen we deze opleidingen verwezenlijken? Op een sympathieke manier!

Namelijk door iemand of jezelf blij te maken met een handgemaakt cadeau. Met die opbrengsten kunnen we o.a. het opleidingsproject in Indonesië laten bestaan. Dus ben je

voor de komende feestdagen nog op zoek naar een attent cadeau? Bij CosmoQueen kun je cadeaus kopen die zowel een mooi gebaar zijn voor de ontvanger, maar die ook nog een aantal vrouwen in ontwikkelingslanden helpen. Al onze producten zijn namelijk handgemaakt in Jordanië en Cambodja.

 

Een mooie vriendinnenshawl voor je liefste vriendin, een geborduurde shawl voor je moeder of een hippe tas van gerecycled materiaal voor je schoonzus. Kijk rustig eens rond op onze site en ontdek de volgende eindejaarsgeschenken.

 
 

Handgemaakte shawls van kamelenwol

De kamelenwollen shawls zijn er in veel varianten. Van minimalistisch met alleen een koordje en kleine details tot aan royaal geborduurd met mooie patronen. Er valt veel te kiezen. Deze shawls worden in Nederland ontworpen door designer Astrid Ras, tevens oprichter van de CosmoQueen Foundation. Daarna worden de ontwerpen uitgewerkt in Jordanië waar borduren echt een lokale vaardigheid is. De wol van kamelen is lekker warm in de winter en koel in de zomer maar wat belangrijker is, ze zijn een sieraad op zich.

 Women empowerment by CosmoQueen Foundation
 

Bijzondere tassen

In ons assortiment bevinden zich ook bijzondere tassen. Deze tassen worden gemaakt in Cambodja.

De tassen zijn gemaakt van oude kranten, rijstzakken en/of autobanden en dragen daarmee bij aan een betere en tevens een duurzamere wereld. De krantentassen zijn gevuld met verhalen, CosmoQueen Stories! De tassen worden gemaakt door ouders en verzorgers die op straat leven en wiens kinderen in weeshuizen verblijven omdat ze hen niet zelfstandig kunnen onderhouden. Zo is er een big shopper ontstaan, een krantentasje en verschillende zijden zakjes. Deze zijden zakjes worden regelmatig gebruikt door werkgevers om er verschillende attenties in te stoppen voor hun werknemers.

 

De missie van CosmoQueen is om met het doneren van werk en opleidingen vrouwen te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen. Door deze vrouwen in hun dorpen op een duurzame wijze kennis te laten maken met zelfstandigheid en het genereren van een inkomen, kunnen zij hun leefomstandigheden direct verbeteren en leren ze hoe ze dit in de toekomst vol kunnen houden. Daar gaat het ons om! Ben je benieuwd geworden naar onze CosmoQueen gifts? Hier vind je onze winkel.

CosmoQueen Foundation handgemaakte symbolische sjaals

CosmoQueen Gifts | Onze symbolische cadeaus

Een met zorg uitgezocht cadeau met symbolische betekenis is vaak waardevoller dan een standaard geschenk. Op onze site beschrijven we per product welke impact jij kan maken met een aankoop.
CosmoQueen Stories | Van lokale vaardigheden naar trendy producten

CosmoQueen Stories | Van lokale vaardigheden naar trendy producten

Het verhaal van de stichting CosmoQueen van oprichting, impact tot haar award.
CosmoQueen Gifts | handgemaakte producten met een verhaal

CosmoQueen Gifts | handgemaakte producten met een verhaal

Ondersteun jij het creëren van werk en het verwezenlijken van opleidingen. Koop onze handgemaakte producten.