CosmoQueen Regatta

De opbrengst van de CosmoQueen Regatta gaat naar vrouwen en mannen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Met de opbrengst kunnen zij zichzelf en vaak ook hun directe omgeving economische en sociale zelfstandigheid geven. Wij zijn trots op deze mannen en vrouwen en ook bijzonder blij met en trots op iedereen die deelneemt aan deze zeilrace om ons daarmee te helpen het verschil te maken voor de mensen die het echt nodig hebben. Meer informatie vind je hieronder.

Zeilrace op de KNZ&RV te Muiden

Iedereen is welkom op de CosmoQueen Regatta 2023. Van de meest ervaren zeilers tot de nieuwkomers, van de grootste bedrijven tot de particuliere liefhebbers. Alle teams strijden onder professionele wedstrijdbegeleiding in traditionele lemsteraken om de eer van de prestigieuze CosmoQueen Wisselbokaal. Dit geweldige nautische evenement geeft u de gelegenheid om te netwerken of met uw gasten te genieten op de KNZ&RV te Muiden, terwijl u daadwerkelijk mensenlevens ten goede verandert. Door deel te nemen aan deze regatta helpt u kansarme vrouwen en mannen naar economische en sociale zelfstandigheid.

Algemene informatie

U kunt dit fantastische evenement bijwonen door het huren van één van de Lemsteraken (max 10 personen). De kosten per Lemsteraak zijn € 6950,- (ex. BTW). Dit bedrag is inclusief de lunch, borrel, diner en entertainment. Ook is het mogelijk om een los ticket te kopen voor deelname op een boot. De prijs van een losse plaats is € 595.- per persoon. 

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer informatie? Neem dan contact op via de inschrijfknop of via info@cosmoqueen.nl

Invulling van de dag

De dag begint rond 11.00 uur en na een ontvangst bij de KNZ&RV te Muiden worden de wedstrijdbanen besproken. Na het varen van de eerste Olympische baan zal er aan boord van de schepen lunch worden geserveerd. Hierna zal iedereen zich weer klaar maken voor het varen van nog een Olympische baan. Na afloop zal er aan boord een welverdiende borrel plaatsvinden, met een prachtig uitzicht op het Muiderslot. Nadat de borrel wordt gevolgd met de bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking, zal een walking diner met een aansluitend drankje en dansje op de dansvloer de dag afsluiten. De regatta zal plaatsvinden in juni (datum volgt).

Lemsteraak

De Lemsteraken klasse is het meest prestigieus van alle platbodems. Met haar mooie lijnen en voortreffelijke zeileigenschappen is ze een lust voor het oog en een genot om op te varen. De eerste Lemsteraak is gebouwd in 1876 door Scheepswerf De Boer uit Lemmer. Oorspronkelijk was de aak bedoeld als vissersschip op de Waddenzee en de Zuiderzee. De snelle aak werd gebruikt voor transport en opslag van (levende)vis. Al snel kwam de gegoede burgerij er achter dat de Lemsteraak prima geschikt was als plezierjacht. Bij wedstrijden kan de bemanning oplopen tot 10 man om zo snel te kunnen manoeuvreren en de zeilen te wisselen.