Vrijwilligers

Vrijwilligers 2. .jpg

CosmoQueen wordt gedreven door vrijwilligers, die de motor vormen van de stichting. CosmoQueen genereert werk voor kansarme vrouwen en zet daar een eerlijke vergoeding voor geproduceerd handwerk tegenover. Kosten voor grondstoffen, productiemiddelen en transport zijn noodzakelijk voor de realisatie van de producten. Daarnaast sponsort CosmoQueen individuele vrouwen op educatief gebied met opleidingstrajecten en worden hele communities ondersteund door het vergroten van hun zelfstandigheid door de donatie van materialen en apparatuur, zoals weefgetouwen, naaimachines en zogenaamde starterspakketten.  

Omdat de werkzaamheden van CosmoQueen worden uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers, is CosmoQueen altijd op zoek naar gedreven en zelfstandige mensen die hun vaardigheden willen inzetten om CosmoQueen's doelen te behalen.

 


Wat kan je doen:

  • Interesseer jouw netwerk voor het (ver)kopen van CosmoQueen producten of ontwikkel je eigen CosmoQueen shawl of tas als bijvoorbeeld een relatiegeschenk (vanaf 75 stuks);

  • Ondersteun bij de zoektocht naar sponsoren en/of deelnemers voor bijvoorbeeld onze jaarlijkse Regatta of benodigde transportvluchten

  • Help ons om onze naamsbekendheid te vergroten door blogs of persberichten te schrijven

  • Ondersteun ons bij de organisatie van een event

  • Initieer kortlopende acties


Wil jij jouw tijd, kwaliteiten en netwerk inzetten? Meld je dan nu aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar info@cosmoqueen.nl

Terug

Bestuur

2R1P0047.jpg

Astrid Ras

Voorzitter

In 2005 heeft zij CosmoQueen Foundation medeopgericht, omdat ze de passie heeft om kansen te creëren voor vrouwen die het nodig hebben. Ze wilde haar ervaringen uit haar eigen designbureau Ras Design zoals het ontwikkelen van grote en kleine modecollectie hierbij inzetten. Zij is de creatieve duizendpoot van de stichting en ontwerpt en ontwikkelt onze CosmoQueen producten. De samenwerking met de kansarme vrouwen in Jordanië en Cambodja en de begeleiding van de opleidingsprojecten in Indonesië geven haar veel energie en voldoening. Vooral het wederzijds inzetten van talenten inspireert haar en komt door het werk van CosmoQueen goed terecht. 

Robey profielfoto - CosmoQueen.jpg

Robey de Jong

Vice-Voorzitter

Door te zijn opgegroeid met ouders die zich inzetten voor een goed doel werd dit van nature een waarde en doelstelling die zij is gaan uitdragen. Ze zet haar werkervaring in om de stichting te moderniseren op digitaal en strategisch vlak. Ze heeft de drive om zich in te zetten voor gendergelijkheid en ziet dat in opkomende landen vrouwen een springplank nodig hebben om hun unieke talenten te laten zien. Binnen haar werkomgeving ziet ze hoe belangrijk het is dat vrouwen participeren in een voornamelijk door mannen gedomineerde data & analytics wereld. Vrouwen zijn onmisbaar bij het bouwen van een duurzame en veilige wereld.

FVH.jpg

Floortje Verheul

Secretaris

De wereld een klein beetje beter maken door mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling is altijd al een passie van haar geweest. Eerst voor de klas als filosofiedocent en nu als adviseur leadership & change en secretaris in het bestuur van CosmoQueen. Zij gelooft dat we door gerichte opleiding kansen kunnen bieden aan vrouwen waarmee we ze echt verder kunnen helpen in hun eigen weg naar economische en sociale zelfstandigheid. Blijven leren en ontwikkelen als mens om onafhankelijk te kunnen zijn, vindt ze persoonlijk heel belangrijk en via CosmoQueen kan zij ook andere vrouwen daarbij ondersteunen. 

Micha Glaser_edited.jpg

Micha Glaser

Penningmeester

Als je niet kunt delen kun je niet vermenigvuldigen is zijn motto om goed te doen in het leven. Dat kan in het klein in je eigen omgeving met directe impact. Maar ook verder weg is het van belang om bij te dragen aan de ontwikkeling van kansarme vrouwen en mannen door hen financieel sterker te maken. CosmoQueen is bij uitstek het doel om deze impact in verschillende landen te maken. Met een sterke financiële en bestuurlijke achtergrond draagt hij graag bij om CosmoQueen verder te laten groeien.

LINK Fotografie 1905_102030.jpg

Willemien Botermans

PR & Communicatie

Het unieke talent en de inzet van vrouwen zijn vaak het doeltreffendste instrument voor het bouwen aan een duurzame, veilige wereld met welvaart en kansen voor iedereen. Een inzicht wat al jaren de reden is voor haar vrijwilligerswerk bij CosmoQueen. De rechtstreekse bijdrage aan het economisch sterk maken van CosmoQueen’s vrouwen past bij haar energieke en resultaatgerichte houding. Bovendien heeft zij een grote voorliefde voor mooie handgemaakte producten. Met haar ervaring op het gebied van sales & communicatie, relatiebeheer en innovatie, hoopt zij te kunnen bijdragen aan kleine stappen naar een beter bestaan voor duizenden families.