Events

Coming up CosmoQueen Regatta 2020

PhotoMedia4P8R3074.jpg

Algemeen
Van ervaren zeilers, nieuwkomers, bedrijven tot privé personen, iedereen is welkom op de CosmoQueen Regatta 2020. Alle teams strijden onder professionele wedstrijdbegeleiding in traditionele lemsteraken om de eer van de CosmoQueen Wisselbeker. Dit geweldige nautische evenement geeft u de gelegenheid om te netwerken of met uw gasten te genieten op een toplocatie. Door deel te nemen aan deze regatta helpt u kansarme vrouwen naar economische en sociale zelfstandigheid.

11401171_773239972790697_771119224953006
DSC01191.JPG
IMG_2186.jpg
PhotoMedia5678X Bloemen Witzier Award.jp

De CosmoQueen Regatta is een jaarlijks terugkerend nationaal evenement. Dit jaar is de Regatta verplaatst naar september i.v.m. de coronamaatregelen. De specifieke datum volgt snel. In ieder geval begint de dag rond 11.00 uur. Na een ontvangst bij de KNZ&RV te Muiden worden de wedstrijdbanen besproken. Na het varen van de eerste Olympische baan zal er aan boord van de schepen lunch zijn. Hierna zal iedereen zich weer klaar maken voor het varen van nog een Olympische baan. Na afloop wordt er aan boord een welverdiende borrel geserveerd, met prachtig uitzicht op het Muiderslot. Vervolgens zal de winnaar de beker uitgereikt krijgen. Ook zal dan de jaarlijkse CosmoQueen Award worden uitgereikt aan een bekende Nederlandse vrouw die zich structureel inzet voor een goed doel. De dag wordt afgesloten met een walking diner en een drankje op de dansvloer.

Deelname
U kunt dit fantastische evenement bijwonen door het huren van één van de Lemsteraken (max 10 personen). Ook is het mogelijk om een ticket voor een losse plaats te kopen. Bent u enthousiast geworden? Neem dan voor meer informatie contact op met: info@cosmoqueen.nl.

Lemsteraak
De Lemsterakenklasse is het meest pretentieus van alle platbodems. Met haar mooie lijnen en voortreffelijke zeileigenschappen is ze een lust voor het oog en een genot om op te varen. De eerste Lemsteraak is gebouwd in 1876 door Scheepswerf De Boer uit Lemmer. Oorspronkelijk was de aak bedoeld als vissersschip op de Waddenzee en de Zuiderzee. De snelle aak werd gebruikt voor transport en opslag van (levende) vis. Al snel kwam de gegoede burgerij er achter dat de Lemsteraak prima geschikt was als plezierjacht. De visbun verdween en daarvoor in de plaats kwam een achter de mast geplaatste kajuit, vaak met sier houtsnijwerk en glas-in-lood ramen. Als jacht werd de aak met drie betaalde krachten gevaren. In deze tijd kan, bij wedstrijden, de bemanning oplopen tot 10 man om snel te kunnen manoeuvreren en zeilen te wisselen.

Cosmoqueen award 2018
De Cosmoqueen award wordt gegeven aan vrouwen die zich net als CosmoQueen actief inzetten voor een betere samenleving door o.a. kansarmen en zieken te ondersteunen. De award wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse regatta en is tijdens de vorige editie overhandigd aan een bijzonder duo: zangeres-cabaretière Karin Bloemen en Marjolein de Jong. Karin Bloemen behoeft geen introductie en Marjolein de Jong is oncologisch chirurg en directeur van het Alexander Monro Ziekenhuis, gespecialiseerd centrum voor borstkanker. Beide dames zetten zich in voor de Breast Care Foundation.

Breast Care Foundation zet zich in voor goede voorlichting en bewustwording, kwaliteit van leven en medische zorg, ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en het faciliteren en uitwisselen van kennis en data. Marjolein de Jong is de oprichter van Breast Care Foundation en Karin Bloemen 'La Bloemen' steunt de stichting door aandacht te vragen voor hun doelstellingen. De award is ontworpen door Pépé Grégoire en staat symbool voor de kracht van de vrouw met als titel 'Vrouw met Hoed'. Anita Witzier had, als voormalig winnares van deze award, de eer om de prijs dit jaar te overhandigen aan Karin en Marjolein.

Terug

Onze sponsor