De CosmoQueen Award 2018 ging naar artiste Karin Bloemen en Marjolein de Jong, oprichtster van Breast Care Foundation, voor hun werk voor deze stichting. De Award gaat naar vrouwen die zich net als CosmoQueen inzetten voor een goed doel.
CosmoQueen Award - klik hier

Welkom bij CosmoQueen

Uitreiking CosmoQueen Award 2012 aan Angela Groothuizen

Angela Groothuizen ontvangt CosmoQueen Award 2012 uit handen van Katja Schuurman

Uitreiking CosmoQueen Award 2012 aan Angela GroothuizenVanmiddag ontving Angela Groothuizen de CosmoQueen Award 2012 uit handen van Katja Schuurman, die de award vorig jaar in ontvangst nam. Angela Groothuizen kreeg de award voor haar werk als ambassadeur van het internationale vrouwenfonds Mama Cash. De CosmoQueen award wordt ieder jaar uitgereikt door de fair trade fashion organisatie CosmoQueen. De award, een prachtig beeld en een handgeweven CosmoQueen shawl, gaat naar een vrouw die zich actief inzet voor een betere samenleving, ondernemerschap uitstraalt en oog heeft voor stijl, kwaliteit en schoonheid. Astrid Ras, founding mother van CosmoQueen: "CosmoQueen zet zich in voor kansarme vrouwen door werk voor ze te genereren. Dat doen we in Jordanië, Cambodja en sinds kort ook in Indonesië Angela steunt via Mama Cash vrouwenorganisaties overal ter wereld. Ze doet dat op overtuigende en aansprekende wijze. Daarbij is Angela een krachtige, ondernemende vrouw die oog heeft voor stijl en kwaliteit. Een award houdster om trots op te zijn!"

Angela Groothuizen: "Ik vind het een hele eer om de award in ontvangst te nemen. CosmoQueen en Mama Cash hebben een andere focus, maar ze versterken allebei de positie van vrouwen. Beide organisaties dragen bij aan een rechtvaardigere wereld. Daar ben ik trots op, en daar draag ik graag een steentje aan bij!"

CosmoQueen - CosmoQueen is een fair trade foundation die zich inzet voor economische en sociale zelfstandigheid van kansarme vrouwen in Jordanië en Cambodja. Dit doet CosmoQueen door de prachtige handgemaakt shawls en plaids die de vrouwen daar hebben gemaakt te verkopen. Naast de verkoop van fair trade shawls en plaids, gaat CosmoQueen nog verder. Ze helpt vrouwen ook met de verkoop van producten voor de lokale markt in Jordanië en Cambodja. Zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van CosmoQueen, maar ook andere kansen benutten om zelfstandig rond te kunnen komen. Daarvoor zamelt CosmoQueen geld in voor weefgetouwen, naai-en lockmachines en nieuwe computers.

Mama Cash - Angela Groothuizen is sinds 2006 ambassadeur van Mama Cash; het oudste internationale vrouwenfonds ter wereld. Wereldwijd strijden vrouwen tegen armoede, geweld en discriminatie en vóór gelijke kansen, economische rechtvaardigheid en een veilige leefomgeving. Vaak met heel weinig financiële middelen en met een bewonderenswaardige inzet. Voor zichzelf en hun gemeenschap. Mama Cash steunt deze vrouwengroepen, omdat zij ervan overtuigd is dat iedereen - vrouwen, mannen en kinderen - een beter leven krijgt als je investeert in vrouwenrechten en de positie van vrouwen.

De collectie

Damesshawls, exclusief, handgemaakt van zijde en kamelenwol.

Meer informatie

Herenshawls, stoer, handgemaakt, stuk voor stuk uniek.

Meer informatie
Women Empowerment

CosmoQueen helpt kansarme vrouwen economisch zelfstandig te worden.

PARTNERS

VRIJWILLIGERS

U kunt CosmoQueen helpen en kansarme vrouwen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.
Hoe?

NETWERKEN

CosmoQueen is op zoek naar verschillende netwerken waar wij onze producten kunnen verkopen. Neem contact op voor meer informatie.