De CosmoQueen Award 2018 ging naar artiste Karin Bloemen en Marjolein de Jong, oprichtster van Breast Care Foundation, voor hun werk voor deze stichting. De Award gaat naar vrouwen die zich net als CosmoQueen inzetten voor een goed doel.
CosmoQueen Award - klik hier

Welkom bij CosmoQueen

Veel gestelde vragen

Waarom wordt het merk CosmoQueen Fair Trade Fashion in Jordanië en Cambodja geproduceerd?
Er is in beide landen met name op het platteland grote armoede en een beperkte mogelijkheid voor (alleenstaande) vrouwen om een werkend bestaan op te bouwen. Dit vanwege traditionele rolpatronen en ook omdat daar weinig industrie is.
Jordanië is bovendien structureel ontwricht door de grote stroom van vluchtelingen uit de buurlanden. Er is een groot watertekort en het land beschikt niet over olie- en gasvoorraden. De armoede is daar minder zichtbaar, maar er is veel werkloosheid vooral onder vrouwen. Zij kunnen alle hulp gebruiken op weg naar zelfstandigheid, economisch en sociaal. Dat is het doel van CosmoQueen.
Cambodja heeft nog altijd last van de gevolgen van de Rode Khmer oorlog. Het is een land in opbouw en vooral op het platteland heerst grote armoede. Er is weinig werk en zeker de vrouwen op het platteland hebben geen mogelijkheden om hun kinderen een beter bestaan te geven. Het land ligt nog vol met landmijnen uit de burgeroorlog, wat telkens weer slachtoffers eist. CosmoQueen werkt in Cambodja onder meer samen met lokale stichtingen die de slachtoffers van landmijnen (en polio) aan werk helpen.

Werken jullie samen met andere organisaties?
CosmoQueen Foundation werkt samen met de volgende organisaties:
- De King Hussein Foundation in Jordanië, opgericht door Koning Noor,
- De Jordan River Foundation in Jordanië, opgericht door Koning Rania,
- NCDP (National Centre of Disabled People) in Cambodja (helpt landmijnenslachtoffers),
- CHA (Cambodian Handycraft Association for Landmine and Polio victims),
- Stichting Friends in Cambodja (helpt straat- en weeskinderen). Een project dat zij uitvoeren en begeleiden is The Mothers, waarbij alleenstaande moeders hulp geboden worden,
- Stichting Yayasan Pondok Kasih, Surabaya, Indonesië, 
- Stichting Nimba, Guinee, west Afrika.

 

 

De collectie

Damesshawls, exclusief, handgemaakt van zijde en kamelenwol.

Meer informatie

Herenshawls, stoer, handgemaakt, stuk voor stuk uniek.

Meer informatie
Women Empowerment

CosmoQueen helpt kansarme vrouwen economisch zelfstandig te worden.

PARTNERS

VRIJWILLIGERS

U kunt CosmoQueen helpen en kansarme vrouwen ondersteunen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan.
Hoe?

NETWERKEN

CosmoQueen is op zoek naar verschillende netwerken waar wij onze producten kunnen verkopen. Neem contact op voor meer informatie.